Facebook Pixel Вигідно та смачно: вирощуємо капусту на дачній ділянці | Сib.net.ua

Капуста: вирощування на дачній ділянці з максимальною вигодою та смаком

Назад Капуста: вирощування на дачній ділянці з максимальною вигодою та смаком
22 лютого 2023

Капуста: і смачно, і прибуток

Доброго дня, мій улюблений «СВ»! Вирішила тобі написати твоя постійна читачка Лілія Сагайдак із села Подільське, що на Вінниччині. Передплачую ваш журнал уже багато років поспіль, щороку замовляю насіння квітів та овочів і завжди задоволена якістю й отриманим урожаєм. У мене багато квітів: пролісків, крокусів, тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, гладіолусів, жоржин та лілій, виписаних із «СВ». Але найбільше мені подобається вирощувати капусту на своєму городі. Я не тільки отримую задоволення від її смакових властивостей, але й маю додатковий прибуток. Вирощуванням різних сортів капусти займаюсь уже багато років, у цій справі гарно допомагає мій чоловік Олександр.

У домашніх умовах процес вирощування капусти не дуже складний, але цікавий. Ранню капусту краще вирощувати саме розсадним способом, щоб отримати дійсно ранній урожай. Із ранніх сортів ліпше вибрати такі: Козачок та Іюнська, із середньоспілих – сорт Слава, який добре підходить для квашення. Пізні сорти Агресор та Колобок гарно зберігаються у свіжому вигляді аж до весни. Із цвітної капусти я полюбляю сорти 4 сезони та Снігова королева, яку використовую для маринування. А от брюссельська сорту Гронінгер підходить для заморозки і тушкування.

У цьому році дуже гарно вродила пекінська капуста сорту Хілтон, яка має ніжну структуру і відрізняється низькою калорійністю та широким набором вітамінів і мікроелементів. При її вирощуванні потрібно дотримуватися певних правил, щоб не вона зацвіла і не зіпсувалася. А от кольрабі сорту Гігант не потребує особливого догляду, а мій чоловік полюбляє з неї салатик, приправлений майонезом.

Мої постійні клієнти задоволені розсадою різних сортів капусти й отриманим урожаєм. Із кожним наступним сезоном у мене все більше покупців.

З приходом осені, коли більшість квітів перестають квітнути, на моєму городі їх змінює декоративна капуста, яка милує око аж до зими. Ця красуня виявилася невибагливою у розведенні й дуже стійкою до низької температури. З приходом заморозків вона стає справжньою королевою. Декоративна капуста цінується більше дизайнерами, ніж кулінарами. Нею можна дуже довго милуватися. Я вдячна «Сільському віснику» за якісне насіння квітів та овочів.

Лілія Сагайдак, с. Подільське, Вінницька обл.