Facebook Pixel Свіжі та смачні: Чому вигідно вирощувати овочі та фрукти на своєму городі | Сib.net.ua
Яку версію сайту бажаєте використовувати?

Свіжі овочі та фрукти зі свого городу

Назад Свіжі овочі та фрукти зі свого городу
25 лютого 2023

Зі свого городу

Зараз часто можна почути: «Краще куплю я ці продукти в магазині, буду все літо вільним і не товктимуся на грядках кожні вихідні». З розвитком технологій і зростанням рівня доступності продуктів для населення в суспільстві вкоренилася думка, що вигідніше купити їх у магазині, ніж вирощувати вдома, і що недоцільно таким чином витрачати свій час.

Але подивимося на цю ситуацію з іншого боку. Безумовно, купівля продуктів у супермаркеті – менш клопітка справа, ніж вирощування їх на грядці, але якість власних овочів і фруктів незрівнянно вища, і сперечатися з цим ніхто не стане. До того ж є ще вагомі причини, щоб і в наш час вирощувати свої продукти.

Домашнє ткацтво, домашній сир відійшли в минуле, безліч речей, які робили в домашніх умовах, випускаються на підприємствах із сучасним обладнанням. А ось із вирощуванням овочів і фруктів не все так однозначно. Хоча сільське господарство зараз механізоване, це не дає відчутної переваги в ціні та якості кінцевої продукції, враховуючи обробку і транспортування продуктів, які швидко псуються. Тож і досі можна дешевше виростити, ніж купити. Це факт, і його потрібно пам’ятати.

Але весь фокус домашнього садівництва не в тому, що можна виростити овочі та фрукти дешевше, а в тому, що ви їх отримаєте на 100% кращої якості. Ніщо не може зрівнятися із зеленню й овочами, зірваними з грядки зі сходом перших променів сонця, з блискучими крапельками роси, ніжними, соковитими, запашними, коли кожен листочок несе в собі енергію бадьорості, якість, смак і аромат свіжості. І як на цьому тлі виглядають продукти із супермаркету після довгої подорожі до вітрини магазину?

Ще один момент. Фермер мусить вирощувати сорти, які дають найбільший урожай, гарно транспортуються та зберігаються, але в жертву при цьому часто приносить смак. Із цієї причини продуктів із відмінними смаковими якостями на ринку обмаль, але ви можете дозволити собі найкращі овочі та фрукти, вирощені самостійно!

Наостанок скажу: робота в саду, на городі, на дачі – корисне для здоров’я задоволення, що заряджає нас додатковою життєвою енергією. Вас радо зустрічає сонячний сад навесні, коли дерева одягнені в різні відтінки зеленого. Ви можете спостерігати за насінням, яке дає сходи і прагне пробити землю, щоб знайти сонячне світло. Навіть маленький сад щодня вам нестиме радість, задоволення від усього нового, що відбувається на вашій ділянці. А ви, оглядаючи плоди власної праці, будете думати і планувати, як ще можна прикрасити й облагородити свій невеличкий куточок під сонцем.

Володимир Столяренко