Цілющий м’якуш дині
НазадЧи любите ви диню? Якщо ні, то дізнайтеся, яка це корисна, лікувальна, дієтична та унікальна рослина. Її варто вирощувати та вживати.
Спробуйте, насолодіться чарівним ароматом і смаком, а тим часом ваша шкіра буде розгладжуватися і молодіти, і навіть настрій поліпшиться. А для всіх інших органів, для їх здорового функціонування дині містять все необхідне: воду, цукри і крохмаль, білки, вуглеводи, харчові волокна, калій, залізо, вітаміни С, РР, В1, В2, каротин, фосфор, мед, кремній…
А ще цікаво, що у ній є – золото. Звичайно, не зовсім таке, яке ми бачимо у вигляді ланцюжків чи кілець, але воно є у її складі.
Цілющі властивості мають м’якоть дині, насіння, і навіть шкірка. Вона очищає кишечник, допомагає у боротьбі з зайвою вагою, знімає втому, тривогу та покращує настрій. Але ще треба знати, що диня все ж таки продукт важкий, в сенсі навантаження на шлунок. Її не можна змішувати з молочними продуктами і особливо з алкоголем. Найкраще і найкорисніше їсти диню за дві години до або після основного прийому їжі.
Як і інших овочевих рослин, динь налічується безліч сортів, які відрізняються смаком, кольором, вагою та формою плодів.
Тож бажаю всім насолодитися духмяним та медовим смаком м’якоті дині. І зробити, думаю, це не складно, бо рослина не потребує особливої уваги, як здається на перший погляд, і виростити її на своїй городній чи присадибній ділянці особливих зусиль не потрібно.