Приправи до сезонних овочів. Ч3
НазадСвіжі чи сушені — які спеції кращі?
Зазвичай спеції продаються у сушеному вигляді, але деякі доступні й у свіжому, як-от часник, імбир, зелена цибуля, петрушка тощо.
Ви можете спитати: які ж кращі? Коротше кажучи, це залежить від того, як ви плануєте використовувати приправи у своїй страві. Сушені трави та спеції, як правило, ефективніші, ніж свіжі. Краще додавати їх на початку процесу приготування, тоді як свіжа зелень ліпше смакуватиме, якщо додати її наприкінці.
Якщо вам потрібно замінити одну спецію на іншу, пам’ятайте, що приблизно 1 ст. ложка свіжих трав дорівнює 1 ч. ложці сухих приправ.
Не забувайте, що трави та спеції не тільки покращують смак звичних страв, але й містять поживні речовини, включаючи антиоксидантні сполуки.
Іноді поживні речовини можуть втрачатися під час процесу сушіння, що змушує людей думати, ніби свіжа зелень корисніша за суху. Однак свіжа зелень також почне втрачати поживні речовини, щойно її зірвуть.
Зрештою, і свіжі, й сушені приправи поліпшують смак ваших страв, тому обирайте те, до чого лежить душа. Ми ж лише хотіли переконати вас у тому, що вживання більшої кількості трав та спецій у будь-якій формі може допомогти вам закохатись у овочі та покращити стан вашого здоров’я! Отож наступного разу, коли не знатимете, як приправити овочі, згадайте про поради з улюбленого «СВ».
Підготувала Світлана Мусійко